Våren 2024

Publicerat den 23 July, 2024

Våren 2024 har visat på en stabilare marknad för svenska textilföretag än vi trodde under hösten 2023. Variationen är dock stor. Det är många som kämpar med försäljningsutveckling, men vi ser också många bolag som har en stark positiv utveckling. Utmaningarna ligger i fortsatt ökade kostnader och en ostabil sjöimport från Asien, främst Kina och det är återigen obalansen i containerkapaciteten som ställer till problem.
En gissning är att sjötrafiken kommer stabiliseras redan till hösten, och därmed tillbakagång i priser. Nästa frågetecken är när fler rederier vågar börja köra via Suezkanalen igen. Några rederier, såsom Maersk och MSC har börjat försiktigt igen, men vi har inte sett någon rapportering kring att fler vågat gå tillbaka. Därmed får vi fortsatt räkna med längre ledtider även för hösten.

Vi fortsätter skicka ut vårt enkla nyhetsbrev månatligen även till hösten och hoppas att ni har nytta av informationen vi sammanställer.

Vi finns även tillgängliga hela sommaren via vår fraktsupport och alla är tillbaka på plats vecka 32, taggade på höstens alla uppdrag!

Denna webbplats använder cookies för att ge användaren ökad funktionalitet.